Omgeving

Wallis

Kaartje Zwitserland

Dankzij de ingesloten ligging tussen 2 bergketens heeft dit kanton een bijzonder klimaat. De bergen houden veel neerslag tegen en dat zorgt er voor, dat Wallis het zonnigste gedeelte van Zwitserland is met een rijke flora en fauna.

Stella Alpina in Breiten is het gehele jaar vanuit het dal via een goede asfaltweg na 1,3 km bereikbaar.
Het huis staat aan de dorpsrand op de zonnige zuidhelling van de Berner Alpen. Vanaf balkon en terras heeft u een prachtig panoramazicht op de Walliser Alpen en het Rhônedal. De wandelpaden beginnen direct bij de voordeur.

Breiten (864 m) is gelegen op een "zonneterras" in Oberwallis (Duitstalig), ongeveer 8 km ten oosten van Brig. Naast de 170 permanente bewoners en vakantiewoningen is er een hotel, restaurant en kuurbad met zouthoudend water van 33° Celsius.

Het 100 meter lager gelegen Mörel is te voet vanuit Stella Alpina via de weg of wandelpad in 20 minuten te bereiken.

Mörel heeft een Walliser dorpskern en voorzieningen voor de dagelijkse boodschappen, zoals supermarkt, warme bakker en ambachtelijke slager.
Typische streekproducten zijn Walliser Roggenbrot, Trockenfleisch, wijn en vele kaassoorten.

Plaatsen waar de plaatselijke Mörjer elkaar treffen zijn de restaurants "Furka" en "Tunetsch" met hun buitenterras. "Furka" is  een initiatief van de Genossenschaft "Minand fer z'Dorf".
Ook de Stube van de bakker bij de kerk is een geliefd trefpunt voor een koffie met gebak.

Tevens is er een Raiffeisenbank  en postkantoor met EC-bancomat, arts, tandarts en kapper.
De Matterhorn-Gotthard Bahn (MGB), met een station in Mörel, geeft aansluiting op de (inter)nationale treinen in Brig. Zonder overstappen rijdt de trein naar Zermatt en via de Oberalppas naar Disentis.

Twee gondelbanen verbinden Mörel met de Riederalp (1950 m).
De AletschArena is in de zomer een wandelparadijs.
In de winter is er een netwerk van 100 km pistes met skiliften tot 2869 m en 72 km goed geprepareerde Winterwanderwegen.