Activiteiten

Algemeen

Breiten is een ideaal uitgangspunt voor al uw vakantieactiviteiten in alle jaargetijden. Met openbaar en eigen vervoer is de woning het gehele jaar goed bereikbaar, maar ook centraal gelegen voor tochten en ontspanning. Activiteiten op sportief gebied zijn in de directe omgeving beschikbaar.

Voor actuele informatie en prijzen zie ook de rubriek "Links".

Wandelen / Bergwandelen

Wallis leert u het best kennen door te wandelen. De wandelpaden beginnen bij de voordeur. De Verkehrsverein onderhoudt wandelpaden, zorgt voor markeringen en wegwijzers.
Goede wandelroutes zijn er volop. Gedetailleerde kaarten en wandelsuggesties zijn overal te koop.
De rijke geschiedenis leert u kennen door wandelingen te maken langs de Wasserleitungen (Suonen). Deze kilometerslange in de middeleeuwen aangelegde kanalen, zorgen ook nu nog dat smeltwater naar alpenweiden en akkers wordt gevoerd.

In de wandelpaden liggen bruggen die door Romeinen zijn gebouwd. Belangrijke handelsroutes vanuit Italië lopen over de Simplonpas via Wallis.
Meerdaagse tochten zijn de Grossen Walserweg, Tour de Monte Rosa en over de Aletschgletscher.

De Bergsteigerschulen en Verkehrsverein verzorgen regelmatig een oversteek op de Aletschgletscher onder leiding van ervaren gidsen. 
Winterwanderwegen geven naast het skiën de mogelijkheid het hele Aletschgebied te verkennen en te genieten van het machtige panorama op de Walliser en Berner Alpen met de Aletschgletscher en de kenmerkende top van de Matterhorn.
Een avontuurlijke afdaling in de Massakloof onder leiding van een gids is alleen weggelegd voor sportievelingen met een goede conditie. 

Skien / Langlaufen

De Aletsch Skiarena omvat de Rieder-, Bettmer- en Fiescheralp. De 35 Aletsch Bahnen en liften ontsluiten het gehele gebied met 104 kilometer pistes voor zowel de beginnende als ervaren skiër.
Op de Riederalp wordt skiles gegeven. Voor kinderen is er oppas mogelijk. 

Skipassen. Dynamisch prijssysteem.
De Aletsch Bahnen heeft een nieuw attractief ticketsysteem voor skipassen. Wie vroeg boekt wordt beloond met aanzienlijke kortingen. Keuze: skipas inclusief Zubringerbahn Mörel-Riederalp.

De Riederalp heeft een Langlaufloipe. De mooiste Loipes vindt u in het Goms met een lengte van ruim 100 kilometer. 

Zwemmen / Badekurort

In Breiten is een officieel erkend Kurbad. Grote zwembaden, zowel openlucht als overdekt zijn er in Naters en Brig. Brigerbad en Leukerbad zijn bekend om zijn thermale baden.

Fietsen / Mountainbiken

De fiets krijgt een steeds grotere plaats in het recreatieve. De Walliser Veloweg loopt van de Rhônegletscher tot het Meer van Genève met een lengte van 190 kilometer grotendeels langs de Rhône. Daarnaast heeft ieder dal zijn eigen mountainbike routes.

Golf

Golfspelen is op diverse plaatsen mogelijk. In het Goms bij Obergesteln ligt langs de Rhône een uitgestrekt golfterrein van Golf Source du Rhône.
Op de Riederalp heeft de Golf-Club Riederalp een parcours van 3096 meter.

Paragliding / Hang Gliding  / Helicopter rondvluchten

Vanaf de Eggishorn verzorgt Flying Center Oberwallis passagiersvluchten. Wie durft?
Air Zermatt verzorgt helicopter rondvluchten.